NOS NieuwsAangepast

Badr Hari bestrijdt lezing OM

Vechtsporter Badr Hari heeft een verklaring uitgegeven na de bekendmaking door het OM dat hij wordt verdacht van zes mishandelingen.

Via zijn advocate, Benedicte Ficq, laat Hari weten dat hij schoon schip wil maken en verantwoordelijkheid wil nemen, maar uitdrukkelijk "niet voor zaken die hij niet heeft gedaan".

Hari heeft bekend dat hij tijdens het dance-feest Sensation White in juli in de Arena een man "een klap met de bovenkant van zijn hand heeft gegeven in het gezicht". Voor andere verwondingen van het slachtoffer is hij niet verantwoordelijk, benadrukt Ficq tegen de NOS

Kopstoot

Ook heeft hij in het uitgaansleven een keer een kopstoot aan iemand uitgedeeld, maar hij ontkent dat hij een man bij Club Air heeft mishandeld. In twee andere situaties was hij er wel bij toen er iemand werd mishandeld, aldus Ficq.

Ook de mishandeling van een vrouw, een ex, wordt door Hari ontkend. "Hij slaat geen vrouwen."

Het Openbaar Ministerie kwam vandaag met de bekendmaking dat de 27-jarige Amsterdammer verdacht wordt van in totaal zes mishandelingen, vier meer dan tot nu toe was gemeld.

Sensation

Hari werd al verdacht van zware mishandeling en poging tot doodslag van een 39-jarige man tijdens het dance-feest Sensation White. In de Amsterdamse Club Air heeft hij volgens het OM vorig jaar de uitbater zwaar mishandeld.

Het OM verdenkt hem er ook van een man bij Club Air te hebben mishandeld. Verder wordt hij verdacht van een poging tot zware mishandeling van een man in de Jimmy Woo in mei dit jaar. In december vorig jaar zou hij een vrouw mishandeld hebben en in dezelfde maand een man in het Amsterdamse Cooldown Café.

Hari mag weer contact hebben met de buitenwereld, want de officier van justitie heeft zijn beperkingen vandaag opgeheven. Hij blijft nog wel vastzitten. Zijn voorlopige hechtenis is op 6 augustus met 90 dagen verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl