NOS NieuwsAangepast

Recordomzet bij Aalberts, Boskalis

Voor het eerst in zijn 37-jarig bestaan heeft Aalberts Industries in de eerste zes maanden van het jaar een omzet behaald van meer dan 1 miljard euro. De omzet steeg met 6 procent naar 1,03 miljard. De nettowinst kwam uit op 78 miljoen euro, een stijging met 8 procent. Ook de orderportefeuille nam toe.

Het conglomeraat van bedrijven is specialist in industriële producten, zoals pompsystemen voor gassen en vloeistoffen, onderdelen voor onder meer de auto-industrie, de energiemarkt, de turbine- en luchtvaartindustrie en de precisiemachinebouw. Aalberts verwacht dat door de brede spreiding van activiteiten de winst voor het hele jaar hoger zal uitkomen dan in 2011.

Boskalis

Baggerbedrijf en maritiem dienstverlener Boskalis behaalde eveneens een recordomzet. In de eerste helft van dit jaar steeg de omzet met 12 procent naar 1,4 miljard euro. De nettowinst daalde echter met 10 procent naar 102,5 miljoen euro.

Boskalis schrijft de winstdaling toe aan het feit dat orders veelal lange termijnwerk zijn en de gevolgen van de crisis in 2008 en 2009 voelbaar worden. Projecten werden toen tegen lagere prijzen aangenomen dan voordien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl