Broer Halman komt op vrije voeten

De man die vorig jaar zijn broer de honkballer Gregory Halman doodde wordt met onmiddellijke ingang in vrijheid gesteld. Hij zal vrijwillig meewerken aan begeleiding door de reclassering bij zijn terugkeer in de maatschappij. Het Openbaar Ministerie eiste zijn vrijlating op grond van een advies van het Pieter Baan Centrum (PBC), dat heeft vastgesteld dat hij een psychose had toen hij zijn twee jaar oudere broer doodde. Het advies van het PBC werd vanmorgen bekendgemaakt bij de behandeling van de zaak bij de rechtbank in Rotterdam.

Herhaling

De psychose werd volgens de onderzoekers mede veroorzaakt door cannabisgebruik. De kans op herhaling is moeilijk te voorspellen. Die is bij hem niet groter dan bij u of bij mij, zei de officier van justitie.

Hij zei dat het OM de afgelopen tijd erg met de zaak heeft geworsteld, maar niet anders kan dan het advies van het PBC volgen.

De verdachte maakte op de zitting een rustige indruk. Hij zei dat hij in november vorig jaar erg somber was. Van het neersteken van zijn broer weet hij weinig meer.

Slachtoffers

De moeder van de verdachte, en dus ook van het slachtoffer, legde een indrukwekkende verklaring af. "We hoeven je niet te vergeven. We beschuldigen je nergens van. Wij zijn allemaal slachtoffer. Jij ook. Na Greg zelf, " zei ze.

Profhonkballer Gregory Halman werd op 21 november vorig jaar in Rotterdam door zijn broer doodgestoken. Zijn dood ging als een schok door de sportwereld. Halman speelde bij een club in de hoogste Amerikaanse honkbalcompetitie: de Major League Baseball. Met Nederland werd Halman in 2007 Europees kampioen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl