NOS NieuwsAangepast

Winst SNS Reaal verdubbeld

Bank en verzekeraar SNS Reaal heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de nettowinst meer dan verdubbeld. De winst steeg van 53 miljoen euro in 2011 naar 115 miljoen dit jaar.

De winst had een stuk hoger kunnen uitvallen, maar SNS moest opnieuw flink afschrijven op de aanhoudend verliesmakende vastgoedfinanciering, dit keer 131 miljoen euro. Bij elkaar opgeteld heeft SNS de voorbije jaren al meer dan een miljard euro moeten afschrijven op het vastgoed.

Kernkapitaal

De bank was van plan om eind juni 700 miljoen euro vrij te maken om de staatssteun af te lossen, maar SNS geeft prioriteit aan de problemen met het vastgoed en de strengere kapitaaleisen aan banken en verzekeraars. In de voorbije 6 maanden is het kernkapitaal, het zogenoemde core-tier-1, geklommen van 9,2 procent naar 9,6 procent. SNS Bank is de op drie na grootste bank van ons land en wordt beschouwd als een van de systeembanken.

SNS zegt dat alle mogelijkheden bekeken worden om de bank te versterken. Daarbij wordt ook gedacht aan de verkoop van bedrijfsonderdelen. De bank heeft daarover nog geen besluit genomen, maar denkt dat later dit jaar te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl