Duitsland verliest van Argentinië

Duitsland heeft thuis een oefenduel met Argentinië verloren. De ploeg uit Zuid-Amerika zegevierde in Frankfurt: 1-3.

Bij de Duitsers ontbrak doelman Manuel Neuer vanwege een heupblessure. Zijn vervanger Ron-Robert Zieler kon na een half uur inrukken nadat hij de doorgebroken José Sosa onderuit had gehaald. Marc-André ter Stegen loste Zieler af en stopte direct een penalty van Lionel Messi.

Vlak voor rust kwam Argentinië op 0-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van Sami Khedira. Na rust liepen de Argentijnen via een schuiver van Messi en een mooie pegel van Angel dí Maria uit naar 3-0, waarna Benedikt Höwedes vlak voor tijd nog iets terug deed met een rake kopbal.

Engeland verslaat Italië

Engeland draaide in het Zwitserse Bern aardig warm gedraaid tegen Italië. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson versloeg met een verjongd elftal de verliezend finalist van het EK met 2-1. De Rossi zette Italië al na een kwartier op voorsprong. Door Phil Jagielka en Jermain Defoe sloegen de Engelsen vervolgens toe.

Brazilië ontdeed zich zonder veel moeite van Zweden. Leandro Damiao scoorde na ruim een half uur en in de slotfase maakte Pato er in korte tijd nog twee bij. Bij Zweden stond PSV'er Ola Toivonen in de basis, Zlatan Ibrahimovic ontbrak vanwege een blessure.