NOS NieuwsAangepast

Marine onderschept drugsboot

De marine heeft in het Caribisch gebied een drugsboot met meer dan 2000 kilo cocaïne onderschept. De vangst werd eind juni gedaan, maar het ministerie van Defensie wilde het niet eerder bekendmaken om het onderzoek niet in gevaar te brengen.

De drugs zaten aan boord van een 'Go Fast', een speedboot die smokkelaars gebruiken om snel grote hoeveelheden drugs in één keer te vervoeren. Deze Go Fast was ongeveer tien meter lang en uitgerust met vier buitenboordmotoren.

De boot werd opgemerkt door een Amerikaans patrouillevliegtuig. Vanuit Curaçao zette het Nederlandse fregat de Hr. Ms. Tromp de achtervolging in, samen met een vliegtuig van de kustwacht.

Tijdens de achtervolging gooiden de smokkelaars de drugs overboord. Omdat de operatie midden in de nacht plaatsvond, kon de cocaïne niet worden teruggevonden.

Vrijgelaten

Een team van de Amerikaanse justitie, tijdens de actie aan boord van de Tromp, concludeerde op basis van schattingen en een drugstest op de Go Fast dat het om 2000 kilo cocaïne ging.

De vier opvarenden van de drugsboot zijn overgedragen aan de Amerikanen voor verhoor. Ondanks dat de tests uitwezen dat er cocaïne aan boord was, bleek er niet voldoende bewijs om ze vast te houden. Ze zijn met hun boot vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl