NOS VoetbalAangepast

Griekse arbiter bij Anzji-AZ

In de play-offs van de Europa League krijgt AZ in zijn uitwedstrijd tegen Anzji Machatsjkala in Moskou te maken met scheidsrechter Michael Koukoulakis.

De Griekse arbiter floot eerder dit seizoen de ontmoeting tussen Vitesse en Lokomotiv Plovdiv in Arnhem. In die wedstrijd trok hij de rode kaart voor Vitesse-speler Tomas Kalas.

De Roemeen Cristian Balaj fluit het duel van het Noorse Molde FK met sc Heerenveen. Peter Rasmussen uit Denemarken komt naar De Kuip om Feyenoord-Sparta Praag te leiden.

Aleksei Nikolajev uit Rusland moet in Montenegro het duel tussen ZK Zeta en PSV in goede banen leiden. Het is nog niet bekend wie Bursaspor tegen FC Twente fluit.

Drie Nederlandse arbiters in voorronde EL

De Nederlandse arbiters Kevin Blom, Bas Nijhuis en Pol van Boekel leiden op 22 en 23 augustus een wedstrijd in de voorronde van de Europa League.

De UEFA heeft Blom aangesteld voor het duel in Zweden tussen AIK Solna en CSKA Moskou. Blom treft vier spelers bij CSKA met een eredivisie-verleden: Rasmus Elm en Pontus Wernbloom (beiden ex-AZ) en de voormalige VVV'ers Keisuke Honda en Ahmed Musa.

Nijhuis is scheidsrechter in Roemenië bij FC Vaslui tegen Internazionale, de club van international Wesley Sneijder. Van Boekel fluit in Tsjechië Slovan Liberec tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl