NOS NieuwsAangepast

Dode door racers Den Haag

In Den Haag is een voetganger doodgereden door een automobilist die veel te hard reed. De politie zegt dat het ongeval werd veroorzaakt door twee automobilisten die elkaar met zo'n 100 kilometer per uur achtervolgden door de stad.

Een man van 33 en een man van 29 uit Den Haag reden achter elkaar aan door de Weimarstraat. Op deze weg mag maar 50 kilometer gereden worden. De voorste automobilist raakte een overstekende man van 43. Volgens de politie stak de man vermoedelijk over bij een zebrapad. Hij overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Rijbewijs ingevorderd

De twee racers werden vrijdag allebei aangehouden. Hun rijbewijs is ingevorderd. Ook twee passagiers zijn gehoord, maar zij zijn weer vrijgelaten. De bestuurder van de auto die de voetganger raakte, wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt of de automobilisten onder invloed waren van drugs.

Niet bewezen

Vorig jaar juli kwam op de Cartesiusweg in Utrecht een man om het leven en raakte een andere man zwaargewond door toedoen van een straatracer. De dader kreeg 4 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Er was 8 jaar tegen hem geëist, maar de rechter achtte poging tot doodslag niet bewezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl