NOS SportAangepast

Goud snelwandelaar Kirdjapkin

De Rus Sergej Kirdjapkin is winnaar geworden van de vijftig kilometer snelwandelen. Hij had voor de langste afstand 3.35.59 nodig, een olympisch record.

De Chinees Si Tianfeng brak de race met een versnelling na dertig kilometer open en leidde lange tijd op The Mall. Hij werd in de monstertocht na veertig kilometer ingehaald door een Russisch trio: Kirdjapkin, Sergej Bachoelin en Igor Jerochin.

Si herstelde zich daarna wel enigszins, maar Kirdjapkin was weg en bleef weg en meer dan brons zat er voor hem niet in. De Australiër Jared Tallent, vier jaar geleden in Peking ook al goed voor zilver, had zijn krachten beter verdeeld en eindigde op 0.54 van de winnaar als tweede. Si gaf 1.17 toe op de winnende tijd.

De zege van Kirdjapkin, dit seizoen ook de beste in de wereldbeker, was geen grote verrassing. De wereldkampioen van 2005 en 2009 hoefde niet te concurreren met Alex Schwazer. De Italiaan mocht zijn titel van Peking 2008 niet verdedigen in Londen omdat hij bij een dopingcontrole in Zuid-Duitsland was betrapt op het gebruik van epo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl