NOS NieuwsAangepast

Romney bevestigt keus voor Ryan

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft het congreslid Paul Ryan gekozen als zijn running mate. Romney heeft dat bevestigd. Romney presenteert Ryan vanmiddag om 15.00 uur Nederlandse tijd als zijn vicepresidentskandidaat. De twee beginnen daarna aan een vierdaagse bustour door vier staten.

Met de 42-jarige Ryan kiest Romney (65) voor een vertegenwoordiger van een jongere generatie. Ryan is lid van het Huis van Afgevaardigden en geldt als rechtser dan Romney. Hij maakte naam als voorzitter van het begrotingscomité van het Huis. De begroting die hij schreef voor de Republikeinen geldt als hét alternatief voor alle plannen van Obama.

Wantrouwen

Met de keuze voor Ryan kan Romney iets doen aan het wantrouwen dat er nog altijd bestaat bij veel conservatieve kiezers. Veel Republikeinen vrezen dat Romney te veel het politieke midden zoekt en weinig aansluiting heeft met de rechtervleugel van de partij. Belangrijke conservatieve media als The Wall Street Journal raadden Romney daarom aan Ryan te kiezen.

Andere suggesties die werden genoemd, waren die van senator Rob Portman en oud-gouverneur Tim Pawlenty van Minnesota.

Direct na de bekendmaking van de vicepresidentskandidaat trekt Romney per bus door vier staten, om de publiciteit rond de aankondiging ten volste te benutten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl