NOS NieuwsAangepast

Nederlandse aangerand in Ardèche

De man die zich op campings in de Ardèche aan meisjes heeft vergrepen, heeft ook een Nederlands slachtoffer gemaakt. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de man zich vergrepen aan een meisje van elf.

De Franse politie zegt dat de man in de afgelopen maand tegen zeven meisjes tussen de zeven en twaalf jaar seksueel geweld heeft gebruikt. De zaak kwam aan het licht toen de man in de nacht van dinsdag op woensdag de tent van twee meisjes binnenging. Hij vergreep zich aan een van de twee meisjes. Zij komt uit Frankrijk.

Compositietekening

Het incident gebeurde op een camping in de plaats Saint-Didier-sous-Aubenas. De politie is nog op zoek naar de dader. Op basis van getuigenverklaringen is er een compositietekening samengesteld die is verspreid.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan over de zaak van het Nederlandse meisje alleen vertellen dat het zich de afgelopen twee weken heeft afgespeeld. Ze is inmiddels weer in Nederland.

Op veel campings in de Ardèche is paniek ontstaan vanwege de aanrander. Sommige campingeigenaren hebben bewakers ingehuurd die de ingang bewaken. Ook zijn er campings die alle kampeerders polsbandjes geven. De aanrander zou dan gemakkelijk herkend kunnen worden omdat hij geen bandje draagt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl