NOS VoetbalAangepast

AZ loot Hiddinks Anzji in EL

In de play-offs van de Europa League stuit AZ op Anzji Machatsjkala van coach Guus Hiddink.

De Russen schakelden donderdag in de derde voorronde Vitesse uit. De Alkmaarders spelen eerst uit.

Van de andere vier Nederlandse clubs in het toernooi trof Feyenoord het niet. De Rotterdammers lootten Sparta Praag en beginnen met een thuiswedstrijd. De overige drie beginnen met een uitbeurt: FC Twente gaat op bezoek bij Bursaspor, Heerenveen is te gast bij Molde en PSV reist op 23 augustus eerst naar Montenegro.

Feyenoord-Sparta Praag

De opponent van Feyenoord was in het seizoen 2001-2002 nog groepsgenoot in de Champions League. De Tsjechen wonnen destijds zowel in Rotterdam (2-0) als in Praag (4-0).

De elfvoudig Tsjechisch kampioen trof in 2009-2010 PSV in de poulefase van de Europa League; thuis werd het 2-2 en in Eindhoven won PSV met 1-0.

Bursaspor-FC Twente, Molde-Heerenveen, Zeta-PSV

Bursaspor is de derde en laatste horde die FC Twente moet nemen op weg naar de poulefase. De Turkse kampioen van 2010 en verliezend bekerfinalist in het afgelopen seizoen bleek in de derde voorronde vele maten te groot voor het Finse KuPS Kuopio (6-0, 0-1).

Molde FK is in de play-offs de opponent van sc Heerenveen. De Noren zijn naar de Europa League verwezen na in de derde voorronde van de Champions League nipt door FC Basel geklopt te zijn: 0-1 en 1-1.

PSV, dat in de play-offs instroomt, stuit op FK Zeta, dat al drie voorronden moest overleven. De Montenegrijnen ontdeden zich van het Armeense Pjoenik, het Finse Jyväskylä en het Bosnische Sarajevo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl