NOS NieuwsAangepast

GroenLinks: gratis water in horeca

GroenLinks vindt dat restaurants en cafés gratis kraanwater moeten leveren als mensen dat willen. Volgens Kamerlid Klaver willen veel bezoekers van de horeca gewoon water en ergeren zij zich als ze alleen een duur gebotteld watertje uit het buitenland kunnen krijgen.

"Flessen bronwater zijn niet alleen duur, maar ook slecht voor het milieu", zegt GroenLinks. Volgens Klaver leiden productie, verpakking en transport van glazen en plastic flesjes tot een veel grotere CO2-uitstoot dan eenzelfde hoeveelheid kraanwater.

Petitie

GroenLinks roept mensen op een petitie op internet te ondertekenen. Als 25.000 mensen dat doen, dient de partij een initiatiefwet in voor gratis water in de horeca.

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voorstel van GroenLinks belachelijk. Volgens de organisatie is het de eigen keuze van ondernemers of ze gratis water willen geven. "Er zijn er die dat nu ook al doen, bijvoorbeeld uit klantvriendelijkheid. En er zijn er die dat niet doen. Dat moeten ze zelf weten", aldus Koninklijke Horeca.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl