NOS NieuwsAangepast

'Boete vrouwonvriendelijk gedrag'

De VVD in Amsterdam wil een hardere aanpak van verbaal geweld tegen vrouwen. De gemeenteraadsfractie vindt dat er voortaan stevige boetes moeten worden opgelegd.

Volgens fractievoorzitter Flos is sissen of schelden discriminerend en provocerend gedrag tegen vrouwen en niet te tolereren. Meisjes en vrouwen die daar last van hebben, kunnen zich hierdoor gekwetst of geïntimideerd voelen en zich daardoor onveilig voelen in de openbare ruimte, zegt de VVD.

Sofie Peeters

De discussie over het lastigvallen van vrouwen op straat, laaide onlangs op na een documentaire van de Belgische Sofie Peeters. Zij wordt vaak nageroepen in Brussel. Een Brusselse wethouder zei daarop dat op het maken van seksistische opmerkingen een boete moet komen van 250 euro.

Volgens de VVD in Amsterdam is vrouwonvriendelijk gedrag niet alleen een Belgisch probleem. Daarom zou in de Amsterdamse plaatselijke verordening een apart artikel moeten worden opgenomen over intimiderend gedrag tegen vrouwen. Flos denkt aan een boete van minimaal 100 euro.

Vorige week kwam de PvdA ook al met plannen voor het strafbaar stellen van seksuele intimidatie op straat. Kamerlid Marcouch kondigde een initiatiefwet aan om dat landelijk te regelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl