NOS NieuwsAangepast

Verhoeven niet blij met remake

Regisseur Paul Verhoeven is niet onder de indruk van de remake van zijn film Total Recall uit 1990. De nieuwe versie van deze sciencefictionproductie, gemaakt door de Amerikaanse regisseur Len Wiseman, is vandaag voor het eerst in Nederlandse bioscopen te zien.

"De film zit vol stunts en special effects, maar je krijgt geen contact met de hoofdrolspelers", zegt Verhoeven in het Radio 1 Journaal. "Ik voelde me daardoor buitengesloten. Het trok mij niet zo."

Total Recall vertelt het verhaal van een man die erachter komt dat zijn geheugen is gewist. Verhoeven vond zijn film, met onder meer acteur Arnold Schwarzenegger, beter. "We wisten dat het verhaal niet waar kon zijn en dus mocht er gelachen worden. Deze film neemt zichzelf zo ontzettend serieus, er kan geen lachje af."

Geen advies

Volgens Verhoeven is het niet bijzonder dat filmmakers teruggrijpen op oude successen. Hij wijt het aan "ideeënarmoede" in Hollywood. "Ze hebben geen smaak en daardoor hebben ze geen inzicht in wat het publiek naar de bioscoop drijft."

In Amerika, waar Total Recall vorige week in première ging, is de film financieel geen succes, zegt Verhoeven. "In het eerste weekend is er 26 miljoen dollar binnengekomen, net zoveel als bij mijn film in 1989. Dat had gezien de inflatie nu zo'n 70 miljoen moeten zijn."

De makers van de nieuwe film hebben Verhoeven geen advies gevraagd. Dat gebeurt nooit, zegt de Nederlandse regisseur, die erop wijst dat hij ook niet is benaderd toen een musical werd gemaakt van zijn film 'Soldaat van Oranje'. "Misschien willen ze geen last hebben van iemand die denkt dat hij het beter weet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl