NOS NieuwsAangepast

Zware gevechten in Aleppo

In de Syrische stad Aleppo woedt een felle strijd tussen het leger en de opstandelingen. Militairen zijn de wijk Salaheddine met Russische tanks binnengetrokken.

De staatstelevisie zegt dat het leger de strategisch gelegen wijk volledig in handen heeft, maar opstandelingen spreken dat tegen. Een commandant van het opstandelingenleger zegt tegen de BBC dat er geen sprake is van een algehele terugtrekking.

De opstandelingen hebben een aantal controleposten verlaten, maar maken nu gebruik van guerrilla-tactieken, aldus commandant Malek Kurdi.

Barbaars

Ook een andere opstandelingenleider, kolonel Abdel Jabbar al-Oqaidi, ontkent tegenover de Britse omroep dat de wijk in handen is gevallen van het leger. De aanval van het leger noemt hij barbaars.

Een verslaggever van de nieuwszender al-Jazeera zegt dat er bij de strijd "een groot aantal" mensen is omgekomen of gewond geraakt. Opstandelingen zouden een vliegtuig hebben neergehaald en vijf tanks hebben verwoest.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten spreekt van de zwaarste gevechten in Aleppo sinds de opstand zeventien maanden geleden begon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl