NOS NieuwsAangepast

Amnesty: bescherm mensen Aleppo

In en rond de Syrische stad Aleppo worden steeds zwaardere wapens gebruikt in woongebieden. Dat zegt Amnesty International op basis van satellietbeelden.

In Anadan, vlak bij Aleppo, zijn zeshonderd kraters waargenomen die zijn veroorzaakt door inslagen, zegt de mensenrechtenorganisatie. Sommige kraters liggen naast wooncomplexen. Aleppo is de grootste stad van Syrië met ruim 2,7 miljoen inwoners.

Amnesty waarschuwt zowel het Syrische regime als de opstandelingen dat elke aanval op burgers gedocumenteerd zal worden en dat de verantwoordelijken verantwoording zullen moeten afleggen. De organisatie benadrukt dat internationale wetten voorschrijven dat er een onderscheid gemaakt dient te worden tussen militaire en civiele doelen.

Frontlinie

Intussen zeggen Syrische opstandelingen dat ze de wijk Salaheddine in Aleppo hebben verlaten. Deze wijk was de afgelopen dagen een frontlinie in de strijd tussen het Syrische leger en de opstandelingen.

Een Syrische overheidsfunctionaris zegt dat het leger de wijk nu in handen heeft. Er zouden tanks de straten zijn binnengerold.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl