NOS NieuwsAangepast

iPhone standaard zonder YouTube

Op het nieuwe besturingssysteem van de iPhone, iOS 6, zit geen aparte applicatie meer om YouTube te bekijken. Gebruikers kunnen de filmpjes op YouTube nog wel via de internet-browser bekijken. En Google, de eigenaar van YouTube, werkt aan een nieuwe app.

Sinds de eerste uitgave van de iPhone in 2007 was er standaard een app voor YouTube beschikbaar. Volgens een officiële verklaring van Apple is de licentie nu afgelopen, maar volgens deskundigen heeft de beslissing te maken met de harde strijd tussen Apple en Google.

Rechtszaak

Die strijd begon toen Google het besturingssysteem Android op de markt bracht. Volgens Apple heeft Google een paar elementen van iOS gekopieerd. In de Verenigde Staten loopt een grote rechtszaak tussen de twee bedrijven. En Apple voert ook juridische procedures tegen fabrikanten die het Android systeem gebruiken.

Een paar weken geleden kondigde Apple nog aan met een eigen kaartenapplicatie te komen voor de iPhone en de iPad. Op die manier hoeven de klanten van Apple geen gebruik meer te maken van Google Maps.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl