NOS NieuwsAangepast

'Ouders, let goed op je kind'

De Reddingsbrigade roept ouders op om goed op hun kinderen te passen en dan vooral in de buurt van water. Volgens de Reddingsbrigade zijn ouders steeds vaker afgeleid door mobiele telefoons, laptops en iPads.

De organisatie begon in 2007 bij te houden hoe vaak kinderen vermist raken. Uit de cijfers blijkt dat dit jaar tot nu toe meer kinderen werden vermist dan in dezelfde periode in vorige jaren. Zo zijn dit jaar 733 kinderen veilig naar hun ouders teruggebracht, gewoonlijk ligt dat aantal rond de 698.

Armlengte

De directeur van de Reddingsbrigade, Raymond van Mourik, zegt in dagblad Spits dat de werkelijke cijfers nog hoger liggen. "Deze groep kinderen betreft de officieel geregistreerde gevallen die doorgaans meer dan een kwartier kwijt waren."

Volgens Van Mourik moeten ouders spelen met hun kinderen en continu op ze letten, ook als ze in ondiep water spelen. Als ouder moet je niet meer dan een armlengte afstand van je kinderen blijven, vindt hij.

Polsbandjes

Van Mourik: "Nu zijn al die kinderen veilig teruggebracht, totdat dat een keer niet lukt en er een ongeluk gebeurt". Zijn organisatie deelt kinderpolsbandjes uit waar 06-nummers op worden geschreven. Veel kinderen konden dankzij deze bandjes terug worden gebracht naar hun ouders.

De Reddingsbrigade heeft 180 afdelingen met 5000 actieve vrijwilligers die toezicht houden op zwemmers en watersporters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl