NOS NieuwsAangepast

Reuters doelwit hackers

Persbureau Reuters is de afgelopen dagen doelwit geweest van hackers. Het blogplatform van het persbureau werd vrijdag gehackt en zondag is een van de Twitteraccounts van Reuters overgenomen door onbekenden.

Vrijdag werden op verschillende blogs van journalisten artikelen gepubliceerd die niet door medewerkers van het persbureau zijn geschreven. Zo is een nep interview met Riad al-Asaad verschenen, de leider van het Vrije Syrische Leger. In het interview legt al-Asaad uit dat zijn troepen zich terug aan het trekken waren uit Aleppo vanwege de zware verliezen die de opstandelingen lijden.

Nep tweets

Reuters heeft gezegd dat er geen interview is geweest en het artikel weggehaald. Ook het Vrije Syrische Leger heeft in een verklaring laten weten dat het interview nooit heeft plaatsgehad en zegt dat de Syrische autoriteiten verantwoordelijk zijn voor de publicatie.

Volgens het persbureau is gisteren ook een van de Twitteraccounts gehackt. Zo werd het account @ReutersTech veranderd in @ReutersME. Via dat account zijn 22 nep tweets geplaatst. Ook die gingen voornamelijk over de strijd in Syrië en het verlies van de Syrische opstandelingen. Het account heeft meer dan 17.000 volgers.

Offline

Reuters weet niet wie de hackers zijn en onderzoekt de zaak. In een verklaring laat het persbureau weten dat het blogplatform vrijdag offline is gehaald. Het Twitteraccount is gisteren afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl