NOS NieuwsAangepast

Wedstrijd NEC zonder incidenten

De oefenwedstrijd van NEC tegen de Britse Blackburn Rovers in Hoenderloo is zonder incidenten verlopen. Van beide clubs waren supporters naar Hoenderloo gegaan om de wedstrijd te zien. Op grond van een noodverordening van de gemeente Apeldoorn kon de politie hen wegsturen.

De clubs waren naar Hoenderloo uitgeweken, nadat Nijmegen de wedstrijd had verboden. Locoburgemeester Beerten had "sterke aanwijzingen" dat supporters met elkaar op de vuist wilden gaan. De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld en eindigde in 0-0.

'Not amused'

Het gemeentebestuur van Apeldoorn, waar Hoenderloo onder valt, was er niet van op de hoogte gesteld dat de wedstrijd naar Hoenderloo was verplaatst. Burgemeester Kruithof was "not amused", vooral niet toen hij hoorde dat supporters op weg waren naar Hoenderloo.

Omdat Apeldoorn "volstrekt onvoorbereid" was op de komst van rivaliserende supportersgroepen werd een noodverordening ingesteld. Die heeft volgens Kruithof gewerkt. Hij voegde eraan toe dat hij in de toekomst tijdig wil worden geïnformeerd als voetbalclubs naar zijn gemeente willen uitwijken. De kosten van de extra politie-inzet wil hij verhalen op NEC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl