NOS NieuwsAangepast

Zwaargewonde bij instorten tent

Bij het instorten van de feesttent gisteravond in Steenwijkerwold is iemand zwaargewond geraakt. Op een persconferentie werd bekendgemaakt dat een van de slachtoffers die naar het ziekenhuis is gebracht "ernstig letsel" heeft opgelopen.

Van de andere slachtoffers moet er nog één in het ziekenhuis blijven. Elf anderen mochten vanochtend naar huis.

Noodweer

In Steenwijkerwold stortte gisteren rond 20.45 uur een feesttent in tijdens het Dicky Woodstock Popfestival. Dat gebeurde nadat plotseling noodweer was losgebarsten. Dertien mensen moesten in het ziekenhuis worden behandeld voor kneuzingen, botbreuken en lichtere verwondingen.

Organisator Henk Kranendonk zei eerder vandaag "enorm opgelucht" te zijn dat er niemand zwaargewond was geraakt. Dat dat toch was gebeurd, was toen nog niet bekend.

De organisator verwees naar het drama vorig jaar tijdens het popfestival Pukkelpop in België. Daar vielen bij vergelijkbaar noodweer vijf doden. "Wij hebben dan nog veel geluk gehad", vindt Kranendonk, die erg geschrokken is. "Het leek wel een nachtmerrie. Ineens die ravage, verschrikkelijk." Het was de vierentwintigste keer dat hij het festival organiseerde.

'Domme pech'

"Je ziet op de beelden ook hoe snel het ging: binnen vijf minuten was het ergste voorbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl