NOS NieuwsAangepast

Syrië kampt met tekorten

Syrië heeft grote financiële problemen en kampt met brandstoftekorten. Die zijn inmiddels zo groot, dat de regering Rusland om hulp heeft gevraagd.

Een ministeriële delegatie bezocht de afgelopen dagen Moskou. Delegatieleider en vicepremier Qadri Jamil vroeg de Russen om een lening. Om hoeveel geld het gaat, wilde Jamil niet zeggen.

Daarnaast vroeg Damascus om dieselolie en andere olieproducten uit Rusland, in ruil voor een voorraad ruwe olie. Onduidelijk is of de Russen toezeggingen hebben gedaan.

Lange rijen

De buitenlandse reserves van Syrië werden eerder geschat op 17 miljard dollar. Volgens analisten is daar door de opstand en het Amerikaans-Europese embargo op de export weinig meer van over.

Volgens het Syrische regime is het embargo ook de reden dat Syriërs in lange rijen moeten staan voor gas, benzine, suiker en andere producten.

Moskou geldt als bondgenoot van Syrië. Rusland houdt samen met China elke resolutie in de VN-Veiligheidsraad tegen die het geweld in Syrië veroordeelt, tot frustratie van Westerse landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl