NOS NieuwsAangepast

Zwarte Zaterdag bereikt hoogtepunt

Zwarte Zaterdag heeft rond het middaguur zijn hoogtepunt bereikt. Volgens de ANWB stond in Frankrijk rond 12.00 uur zo'n 700 kilometer file; nog 100 kilometer meer dan was verwacht.

De verwachte drukte in Zuid-Duitsland valt tot nu toe mee. In Oostenrijk en Italië is het wel druk op de wegen.

Voor miljoenen Fransen is de vakantie begonnen, terwijl er ook veel vakantiegangers uit onder meer Nederland terug naar huis gaan. Op de meeste snelwegen naar het zuiden staan files. Vooral op de A7 door de Rhônevallei is het erg druk. Ook op de A9 richting Spanje staan veel files.

Volgens de ANWB is het verder in West-Frankrijk erg druk op de A10 Parijs-Bordeaux en op de A75 door het Centraal Massief. Bij de Mont Blanctunnel richting Italië moeten automobilisten ongeveer twee uur wachten.

Alpenlanden

Ook in Zwitserland en Oostenrijk staan files. In Zwitserland is de wachttijd voor de St. Gotthardtunnel aan beide kanten opgelopen tot ongeveer een uur. In Oostenrijk is het druk op de A10 van Salzburg naar Villach en op de A11 van Villach naar Slovenië. Voor de Karawankentunnel staat een lange file.

In Duitsland werden vooraf lange files verwacht op de A3/A9 Frankfurt-München, de A8 München-Salzburg en de A7 Ulm-Füssen. Vooralsnog valt de drukte op die wegen mee, zegt de ANWB. Terugkerende Nederlanders krijgen wel te maken met files tussen Keulen en Arnhem op de A3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl