NOS NieuwsAangepast

Proef homovoorlichting populair

Meer dan 250 scholen hebben zich aangemeld voor een proef met voorlichting over homoseksualiteit. Dat is fors meer dan het aantal van 140 plaatsen dat het ministerie van Onderwijs de komende twee jaar beschikbaar heeft.

De komende tijd wordt bekeken welke scholen voldoen aan de voorwaarden, heeft het ministerie vandaag bekendgemaakt.

Druk

Onder druk van de Tweede Kamer besloot CDA-minister Van Bijsterveldt van Onderwijs afgelopen juni dat voorlichting over homoseksualiteit zo snel mogelijk verplicht wordt op scholen. Volgens een woordvoerder van de minister kan het experiment, dat twee jaar loopt, scholen helpen daarbij de beste aanpak te vinden.

Een onderzoeksbureau meet de effecten van de verschillende projecten. Ook is het de bedoeling dat de deelnemende scholen ervaringen gaan uitwisselen.

De projecten richten zich op de twee hoogste groepen van het basisonderwijs en op klas 1 en 2 op middelbare scholen. De beschikbare 1,2 miljoen euro kan niet alleen gebruikt worden voor voorlichting over homoseksualiteit, biseksualiteit en transgender, maar ook voor het organiseren van debatten en voor het aanstellen van vertrouwenspersonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl