NOS NieuwsAangepast

NOS-app nu ook voor Android

Mensen met een Android-smartphone kunnen nu ook de NOS-app gratis downloaden. Met die app kunnen het laatste nieuws, sport, weer, verkeer en de meest recente uitzendingen van onder meer het Journaal, Studio Sport en Nieuwsuur worden bekeken.

De app was al beschikbaar voor iPhone en Windows Phone en is sinds eind april al honderdduizenden keren gedownload.

NOS-video's en -uitzendingen kunnen via de app 'on demand' worden bekeken en beluisterd. Evenementen als de Olympische Spelen krijgen een aparte rubriek. Verder krijgen nieuwsberichten naast tekst ook audio of video, waar gemakkelijk doorheen te bladeren is.

Internet First

Directeur Jan de Jong: "De NOS is nu zeven maanden bezig met de 'Internet First Strategie'. Dat wil zeggen dat we nieuws direct naar buiten brengen via NOS.nl, de mobiele site en de NOS-app. De cijfers voor NOS.nl en de NOS-app voor de iPhone en Windows Phone zijn zeer bemoedigend."

"De volgende stap die we gaan maken is 'Video First'. Zodra we beelden hebben, of zodra een onderwerp is gemonteerd, gaat het online. We wachten dus niet op de eerstvolgende TV-uitzending. Beelden zijn onze kracht. Wij laten het nieuws zien. Daar zit ons onderscheidend vermogen", zegt De Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl