NOS NieuwsAangepast

'Grieken blijven oplichters'

Griekenland moet uit de euro. Dat standpunt heeft PVV-kamerlid Van Dijck nog eens herhaald in het ingelaste Kamerdebat over de crisis in de eurozone. "De Grieken, het blijven oplichters", zei Van Dijck.

Ook naar Spanje moet geen geld meer overgemaakt worden, vindt de PVV. Van Dijck: "Dat land is ook door en door corrupt. Geen haar beter dan Griekenland. En wij moeten ervoor bloeden."

Onvoorwaardelijke steun

De financieel specialisten van de fracties zijn vandaag voor de tweede keer van vakantie teruggekomen om met minister De Jager te praten over de crisis.

Volgens Ronald Plasterk van de PvdA is de enige oplossing onvoorwaardelijke steun voor Spanje en Italië, maar dan wel met meer bevoegdheden voor Europa om in te grijpen als ze zich niet aan de afspraken houden.

Oplossingen

De VVD is daar fel op tegen. Volgens Kamerlid Harbers zijn het niet de Europese instanties die voor een oplossing moeten zorgen. "Er is geen 'grote' oplossing. De probleemlanden moeten zelf aantonen dat ze het waard zijn om in te investeren", zei Harbers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl