NOS NieuwsAangepast

Lijk miljardaire lag maanden in huis

De Britse miljardair Hans Kristian Rausing heeft het lichaam van zijn vrouw Eva na haar dood twee maanden verborgen gehouden in hun huis buiten Londen. Tot nu toe was er alleen sprake van dat hij haar dood een paar dagen had stilgehouden.

Rausing legde vandaag voor de rechter een bekentenis af. Hij werd meteen veroordeeld tot 10 maanden voorwaardelijk voor het belemmeren van een wettige en fatsoenlijke begrafenis van zijn vrouw.

Sporen van cocaïne

De politie vond het lichaam van de 49-jarige Amerikaanse Eva Rausing op 9 juli in verregaande staat van ontbinding. Even daarvoor was haar man gearresteerd op verdenking van het rijden onder invloed van drugs.

Rausing zei tegen de rechter dat hij niet in staat was de dood van zijn vrouw onder ogen te zien. In haar bloed werden sporen van cocaïne gevonden. Rausing ontkent dat hij haar de drugs heeft gegeven.

Zenuwinzinking

Sinds haar dood lijdt hij aan een zenuwinzinking, zei Rausing. Hij is de erfgenaam van het Zweedse Tetra Pack-concern.

Het echtpaar is jarenlang aan drugs verslaafd geweest. Rausing wordt behandeld in een privé-afkickkliniek. Hij mag die alleen onder begeleiding verlaten. Bij een nieuw drugsdelict moet Rausing de cel in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl