NOS NieuwsAangepast

Vastgelopen schip vlotgetrokken

Het containerschip dat vanochtend was vastgelopen onder een brug bij Oosterhout, is vlotgetrokken. Volgens het KLPD is één container van het schip in het water terecht gekomen.

Door een inschattingsfout van de schipper kwam het schip met lege containers klem te zitten.

Snijbranders

Over de brug loopt de A59, maar het autoverkeer heeft niet veel last gehad van de stremming. De brug is alleen aan de onderkant licht beschadigd. Het scheepvaartverkeer onder de brug liep wel vertraging op doordat er maar één vaarweg beschikbaar was.

Om het schip los te krijgen werden de containers op het schip met snijbranders losgemaakt. Ook werden de ballasttanks op het schip gevuld, zodat het schip lager kwam te liggen.

Een containerschip is vanmorgen vastgelopen onder een brug bij Oosterhout in Noord-Brabant. Door een inschattingsfout van de schipper kwam het schip met lege containers klem te zitten.

Over de brug loopt de A59, maar er zijn geen gevolgen voor het wegverkeer. De brug is alleen aan de onderkant licht beschadigd. Het scheepvaartverkeer onder de brug loopt wel vertraging op doordat er maar één vaarweg beschikbaar is.

Er wordt met snijbranders geprobeerd de containers los te maken. Ook worden de ballasttanks op het schip gevuld, zodat het schip lager komt te liggen. Mocht dat allemaal niet lukken, dan worden de sluizen in de buurt langer dichtgehouden, zodat het water zakt.

Het KLPD verwacht dat het schip vanmiddag loskomt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl