NOS NieuwsAangepast

Ex-vrouw Dutroux vervroegd vrij

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, komt vervroegd vrij. Een rechtbank in de Belgische stad Bergen heeft dat bepaald. Aan de vervroegde vrijlating zijn wel voorwaarden verbonden. Een daarvan is dat Martin haar intrek neemt in een klooster.

Martin zit vast sinds 1996. Voor medeplichtigheid aan vier kindermoorden door haar echtgenoot is ze veroordeeld tot 30 jaar cel, dus vorig jaar zat de helft van haar straf erop. Daardoor kwam ze in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

Klooster

Martin deed al verschillende pogingen om vervroegd vrij te komen, maar die liepen spaak omdat ze geen opvang kon vinden. Een verzoek in mei vorig jaar werd toegewezen, maar haar vrijlating ging toen niet door omdat een Frans klooster haar bij nader inzien toch niet wilde opnemen.

De rechtbank in Bergen heeft nu bepaald dat Martin geen onderdak mag krijgen in een klooster in de provincies Luik en Luxemburg. Een klooster in Malonne, in de provincie Namen, heeft zich bereid verklaard Martin te willen opnemen.

Levenslang

De strafzaak over de bende van Dutroux in 2004 werd in België het proces van de eeuw genoemd. Dutroux werd veroordeeld tot levenslang, onder meer voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van zes meisjes. Zijn handlangers, onder wie Martin, kregen lagere celstraffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl