NOS NieuwsAangepast

VN: vluchtelingenstroom uit Aleppo

De gevechten in de Syrische stad Aleppo hebben tot een grote vluchtelingenstroom geleid. Het VN-hoofd Humanitaire Operaties, Valerie Amos, zegt dat 200.000 mensen de stad in het afgelopen weekeinde zijn ontvlucht.

Door het geweld in Syrië is het voor hulpverleners erg moeilijk om de vluchtelingen te bereiken, zei Amos. Veel vluchtelingen hebben onderdak gezocht in openbare gebouwen in Syrië. Ze hebben daar volgens de VN dringend behoefte aan drinken, voedsel, bedden en dekens.

Gevechtshelikopters

Het Syrische leger zegt dat het na dagen van gevechten de grootste wijk van Aleppo, Salaheddine, weer in handen heeft. De opstandelingen spreken dat tegen. De militairen werden ondersteund door gevechtshelikopters.

Een officier uit het Syrische leger zei dat het binnen een paar dagen weer rustig zal zijn in Aleppo. In de stad raakte gisteren een Franse journalist gewond. Tijdens een vuurgevecht in de stad werd hij in de schouder geraakt.

Zwaar geschut

Dit weekend laaide het geweld op in Aleppo. De opstandelingen hadden grote delen van de stad in handen, maar het regeringsleger zette zwaar geschut in om ze te verdrijven.

Met 2,5 miljoen inwoners is Aleppo de grootste stad van Syrië en van groot strategisch belang.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl