NOS NieuwsAangepast

Eerste reizigers in nieuwe Fyra-trein

NS Hispeed heeft voor het eerst reizigers vervoerd met de nieuwe Fyra-trein. De hogesnelheidstrein V250 vertrok aan het einde van de middag van Amsterdam naar Rotterdam en kwam daar na 39 minuten aan. Later keerde de trein terug naar de hoofdstad.

De NS had geen speciale reizigers geselecteerd voor de eerste rit. De passagiers kregen wel een klein cakeje, om de eerste reis te vieren.

Problemen

Aanvankelijk was de bedoeling dat de Fyra-trein in 2007 zou gaan rijden. Die datum werd niet gehaald, omdat fabrikant AnsaldoBreda problemen had met de productie van de snelle trein. In Nederland waren er problemen met het beveiligingssysteem op het spoor.

Later werd 2010 als startdatum genoemd, maar ook dat werd niet gehaald. Wel werden sinds 2009 testritten met de trein gemaakt. In de tussentijd werden oude rijtuigen ingezet voor de snelle treindienst tussen Amsterdam, Rotterdam en Breda.

September

In september wordt de nieuwe Fyra-trein in de gewone dienstregeling opgenomen. De trein gaat voorlopig niet harder dan 160 kilometer per uur rijden. De bedoeling is dat dat later 250 kilometer per uur wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl