NOS NieuwsAangepast

Verzet Syrië vraagt om wapens

De Syrische opstandelingen doen een dringend beroep op het buitenland om wapens te sturen. Volgens de Syrische Nationale Raad die het verzet leidt, zijn de wapens hard nodig in de strijd om Aleppo.

De gevechten in de strategisch belangrijke stad in Noord-Syrië gaan ook vandaag door. Het leger gebruikt zwaar geschut om de opstandelingen uit de stad te verdrijven. "We hebben wapens nodig waarmee we tanks en gevechtsvliegtuigen kunnen aanvallen", zei de voorzitter van de Syrische Nationale Raad, Abdulbaset Sayda, in Abu Dhabi.

'Geen asiel'

Westerse landen vrezen dat de strijd uitloopt op een bloedbad. Volgens een Syrische mensenrechtenorganisatie in Engeland zijn in Aleppo gisteren 29 mensen omgekomen. Sayda heeft aanhangers in het buitenland opgeroepen om zich aan te sluiten in de hoop dat president Assad dan sneller verslagen kan worden.

Verder zei hij dat Assad zijn straf niet zal ontlopen. Sayda deed in dat verband een beroep op het buitenland om de president geen asiel te verlenen zodat hij in Syrië vervolgd kan worden voor massamoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl