NOS NieuwsAangepast

Drukte op Franse wegen

De grootste drukte op de Franse snelwegen is voorbij. Op het hoogtepunt rond 13.00 uur stond er 520 kilometer file. Om 16.00 uur was de filelengte afgenomen tot zo'n 300 kilometer.

De ANWB verwacht dat de files aan het begin van de avond zijn opgelost. Alleen op de A9 bij Perpignan, in het uiterste zuiden van Frankrijk, blijft het nog lang druk.

Eerder op de dag was het vooral op de A7, de Route du Soleil, in de de Rhônevallei druk. In het westen stond het verkeer op diverse plaatsen vast op de A10 Parijs richting Bordeaux en verderop op de A63 bij de Spaanse grens.

Gotthardtunnel

Volgens de ANWB is dit weekeinde het op één na drukste van het jaar: volgend weekeinde maakt Frankrijk zich op voor de traditionele 'zwarte zaterdag''. Dat is de dag dat miljoenen Fransen op vakantie gaan.

Behalve in Frankrijk is het ook druk op snelwegen in de omliggende landen naar het zuiden. In Duitsland staan nog steeds lange files op de A8 richting Oostenrijk. In Oostenrijk zelf is het vooral op de A11 druk, in Zwitserland bij de Gotthardtunnel en Italië op de A14. Vakantiegangers moeten bij alle knelpunten rekening houden met flinke vertraging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl