NOS NieuwsAangepast

Odfjell nu helemaal stilgelegd

Tankopslagbedrijf Odfjell gaat tijdelijk dicht om de veiligheid op het terrein in de Botlek te verbeteren. Dat heeft Odfjell, dat al tijden onder vuur ligt vanwege ernstige veiligheidsrisico's, bekendgemaakt.

De komende tijd worden alle brandblus- en koelvoorzieningen op het terrein getest. Ook worden van meer dan 140 tanks leidingen vervangen.

Verbetertraject

Tachtig tanks bij Odfjell zijn al stilgelegd omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Er waren onder meer problemen met koelsystemen die de tanks moeten beschermen tegen brand. Eerder kreeg Odfjell al een tik op de vingers omdat het tientallen keren de regels heeft overtreden.

Vanwege het verbetertraject worden er de komende tijd bij Odfjell geen nieuwe chemicaliën gelost. Alleen transporten naar fabrieken gaan door, om te voorkomen dat die stilvallen.

Hoe lang het verbetertraject gaat duren, is niet bekend.

'Juiste reactie'

De Milieudienst Rijnmond is blij met het besluit van Odfjell. Volgens de dienst is het "de juiste reactie op de situatie op het terrein". Samen met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Inspectie SZW gaat de Milieudienst toezien op de veiligheid tijdens het verbeterproces.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl