NOS NieuwsAangepast

Tribune AGOVV per direct gesloten

De hoofdtribune van de Apeldoornse voetbalclub AGOVV is per direct gesloten. Het dak van de tribune kan instorten door een rotte balk in de draagconstructie.

De club ontdekte vorige week dat de balk sterk was aangetast door boktor. Meteen werd besloten de constructie te stutten, maar uit controle van de gemeente Apeldoorn is gebleken dat dat niet toereikend is. Het dak van de monumentale tribune kan nog steeds bij een windvlaag instorten.

De gemeente heeft de club de afgelopen jaren regelmatig gewezen op het slechte onderhoud van de hoofdtribune, die ruimte biedt aan 720 toeschouwers.

Herstelplan

"Het college van B en W heeft daarom AGOVV per brief opgedragen om de tribune per direct en op deugdelijke wijze af te sluiten voor het publiek. Ook heeft het college de voetbalvereniging om een herstelplan gevraagd. In het plan moet de voetbalvereniging aangeven op welke wijze het de constructie van de houten tribune in orde maakt."

De voetbalclub is van plan om voor de hoofdtribune een noodtribune neer te zetten. Dan is er voldoende ruimte voor het publiek om in het nieuwe seizoen de wedstrijden van de amateurs en profs te volgen.

Intussen kan dan worden gewerkt aan het herstel van de monumentale tribune. De clubdirectie denkt de kosten te kunnen verhalen op de gemeente omdat alles volgens de monumentale voorschriften moet gebeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl