Bokito voor recordbedrag ter adoptie

De beroemde Rotterdamse gorilla Bokito wordt voor een recordbedrag door Diergaarde Blijdorp ter adoptie aangeboden. Een bedrijf kan het dier een jaar lang voor 100.000 euro adopteren.

Volgens de dierentuin zijn er geïnteresseerden, maar heeft nog geen bedrijf besloten om de gorilla te adopteren.

Omdat Bokito zo'n beroemdheid is, hangt er een flink prijskaartje aan zijn adoptie, zegt Blijdorp. "Alle dieren zijn ons evenveel waard, van guppy tot en met gorilla. Maar bepaalde dieren zijn persoonlijkheden en Bokito is de bekendste daarvan. Hij is een buitenbeentje en staat oneerbiedig gezegd voor 100.000 euro in de etalage." Dat is voor Nederlandse dierentuinen extreem veel geld.

Wereldnieuws

Bokito werd in mei 2007 wereldnieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte en een bezoekster meesleepte en ernstig verwondde.

Artis in Amsterdam heeft al langer een adoptieprogramma; het hoogste bedrag is daar "enkele tienduizenden euro's". De Rotterdamse dierentuin besloot vorig jaar zomer net als Artis dieren te laten adopteren omdat er minder geld in kas komt door de recessie. De prijzen in Blijdorp variëren van 2700 euro voor een rotseekhoorn tot een ton voor Bokito.

Bedrijven mogen onder strikte voorwaarden onder meer hun dier gebruiken voor promotiedoeleinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl