NOS NieuwsAangepast

Wapenverkoop omhoog na Aurora

In de Amerikaanse staat Colorado zijn sinds het bloedbad in een bioscoop, afgelopen vrijdag, 43 procent meer aanvragen ingediend voor een zogenoemde achtergrondcheck. Die wordt gedaan als Amerikanen een vuurwapen willen kopen.

Twee weken geleden meldden 880 inwoners van Colorado zich voor zo'n onderzoek, waarbij wordt gekeken of iemand een strafblad of een mentale stoornis heeft. De dag na de schietpartij dienden meer dan 1200 mensen een aanvraag in; in het hele weekend waren het er ruim 2800. Ook zijn er meer wapens verkocht, al is niet bekend hoeveel precies.

Reden

Bij de schietpartij in Aurora, bij Denver, kwamen in de nacht van donderdag op vrijdag twaalf mensen om het leven. De schutter opende het vuur op bioscoopbezoekers tijdens de première van de nieuwe Batman-film.

Over de reden van het hoge aantal aanvragen hebben de autoriteiten geen mededelingen gedaan. Wapenhandelaars in Colorado zeggen dat veel klanten dachten dat ze geen wapen nodig hadden, maar na het bloedbad van gedachten zijn veranderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl