NOS NieuwsAangepast

Vergoeding bewoners asbestwijk

De geëvacueerde bewoners van de Utrechtse wijk Kanaleneiland krijgen een vergoeding voor de tijd dat ze niet naar hun huis kunnen. Elk huishouden krijgt eenmalig 150 euro en daarnaast mag iedere bewoner honderd euro voor kleding declareren. Eten en onderdak worden al geregeld.

Sommige bewoners willen de regeling nog niet accepteren, omdat ze bang zijn daarmee het recht op een uiteindelijke schadevergoeding te verspelen. Ze hebben een advocaat genomen die nu naar de zaak kijkt.

Meegekeken

Meer dan 600 mensen hebben ongerust gebeld met het crisisnummer van de gemeente, dat tot gisteravond actief was. Woningstichting Mitros beantwoordt nu de telefoontjes van bewoners.

De directeur van Mitros is nu op vakantie gegaan. Volgens de woningstichting is dat geen probleem, omdat andere medewerkers de afgelopen dagen goed hebben meegekeken en de taken van de directeur overnemen. Nu heeft de directeur toch besloten om terug te komen.

Burgemeester Wolfsen van Utrecht is ook op vakantie; hij wordt van de gang van zaken in Kanaleneiland op de hoogte gehouden door locoburgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl