NOS NieuwsAangepast

Meer bewoners asbestwijk weg

Meer mensen moeten hun huis in de Utrechtse wijk Kanaleneiland verlaten. Dat hebben de gemeente en de woningstichting Mitros bekendgemaakt. Het gaat om in totaal 180 woningen.

Gisteren al hebben de bewoners van 48 huurwoningen hun huis verlaten. Daar komen er nu nog 120 bij en twaalf woningen die niet van Mitros zijn.

Schoonmaak

Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners terug naar huis kunnen. Alle woningen moeten nog worden gecontroleerd op asbest. Het schoonmaken van huizen die vervuild blijken te zijn, duurt dan nog eens drie tot vijf dagen per huis.

Mitros is hard op zoek naar schoonmaakbedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van asbest, maar merkt dat veel bedrijven vakantie hebben. Hoe lang het duurt voor alle huizen schoon zijn en iedereen terug naar huis kan, is niet bekend.

Hotels

De schoonmaakactie in de woningen kan vijf dagen duren. Ook bewoners van niet vervuilde huizen moeten nog zeker twee dagen ergens anders verblijven. Ze worden opgevangen in hotels in Utrecht.

De politie en de gemeente sloten gisteren een deel van de Utrechtse wijk af, nadat was gebleken dat er bij renovatiewerkzaamheden in twee flats, vorige week, asbest was vrijgekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl