NOS NieuwsAangepast

Badr Hari nu officieel verdachte

Badr Hari is nu officieel verdachte in twee mishandelingszaken. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

Vandaag is bekend geworden dat een mede-eigenaar van een Amsterdamse club aangifte heeft gedaan tegen de vechtsporter. De ondernemer zou in zijn eigen zaak, Club Air, ernstig mishandeld zijn door Hari.

Het OM kan niet zeggen wat de reden is om Hari nu officieel als verdachte aan te wijzen. Volgens een woordvoerder is er nader bekeken wat er in de aangifte stond.

Hari's advocaat zegt in een reactie dat zijn cliënt alle medewerking verleent aan het onderzoek. Volgens de vechtsporter heeft het OM hem niet laten weten waar hij van wordt verdacht.

Voorwaarde

De clubeigenaar werd in elkaar geslagen, omdat hij te dicht in de buurt van Badr Hari zou hebben gestaan. Het slachtoffer leidde op dat moment een paar buitenlandse gasten rond.

Na de mishandeling spraken de clubeigenaar en Badr Hari af om geen aangifte te doen, op voorwaarde dat de vechtsporter nooit meer in de club zou komen.

Oorlogsslachtoffer

Nu Badr Hari onlangs tijdens een dancefeest in de Amsterdam Arena weer iemand zou hebben mishandeld, heeft het slachtoffer besloten om alsnog naar de politie te stappen.

Tijdens het dancefeest in de Arena zou de vechtsporter een andere bezoeker zo ernstig hebben toegetakeld, dat die blijvend letsel opliep.

De Amsterdamse clubeigenaar was ook op het feest en zag het slachtoffer liggen. "Het leek wel een oorlogsslachtoffer", zegt hij in de Telegraaf. Daarom besloot hij om alsnog aangifte te doen van zijn eigen mishandeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl