Schietclub wantrouwde Holmes

Deze schietclub weigerde het lidmaatschap van Holmes»
Deze schietclub weigerde het lidmaatschap van Holmes Lead Valley Range

Een schietclub in Colorado heeft een paar weken geleden de bioscoopschutter James Holmes als lid geweigerd. De eigenaar van de schietbaan vond Holmes een rare jongen.

De eigenaar kreeg eind vorige maand een mailtje van de 24-jarige Holmes waarin die vroeg of hij lid mocht worden. Hij schreef dat hij aan de voorwaarden voldeed en geen drugs gebruikte of een strafblad had.

Antwoordapparaat

Daarop belde de eigenaar naar zijn appartement om hem te vragen langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Hij kreeg het antwoordapparaat waarop Holmes met een rare lage stem sprak. De man vond de boodschap op het apparaat zo "bizar en eng" dat hij daarna geen contact meer opnam.

Hij vroeg zijn personeel hem te waarschuwen als Holmes zich op de schietbaan zou vertonen.

Holmes schoot in de nacht van donderdag op vrijdag in een bioscoop in Denver twaalf mensen dood en verwondde er 58.

Computer Holmes

Tegen de politie wil hij nog steeds niet zeggen waarom hij het bloedbad heeft aangericht. Agenten hebben zijn computer uit zijn appartement meegenomen. De recherche hoopt dat de FBI op de harde schijf nuttige informatie kan vinden over de schietpartij en de voorbereiding van Holmes.

De computer kon pas worden meegenomen nadat in de flat een aantal boobytraps onschadelijk waren gemaakt. Die waren kennelijk bedoeld om politiemensen te doden als die de flat zouden binnengaan.

De politie heeft bekendgemaakt dat Holmes na de schietpartij werd gezien achter het bioscoopcomplex. Hij droeg een uniform dat leek op dat van de SWAT, een gespecialiseerd arrestatieteam. "Maar wat hij droeg had een aspect dat niet past bij wat een SWAT-officier zou dragen", zei politiecommissaris Dan Oates, zonder dat hij op details inging. "De agenten zagen het meteen en rekenden hem in."

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Eerste lichamen aan boord in Charkov Video De eerste vijftig lichamen worden vandaag met twee vliegtuigen naar Eindhoven gevlogen. Vanochtend...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 23060 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 15870 keer afgespeeld

Meer video en audio