NOS NieuwsAangepast

Syriërs vluchten naar Libanon

De afgelopen dagen zijn meer dan 30.000 Syriërs voor het geweld in hun land naar Libanon gevlucht. Dat meldt het Rode Kruis. Tienduizenden Syriërs vluchten ook naar Turkije en Irak.

Volgens de hulporganisatie hebben de meeste vluchtelingen in Libanon onderdak gekregen bij familie of kennissen.

Tekorten

Door de gevechten in Damascus zijn de leefomstandigheden ook in de hoofdstad verslechterd. Veel winkels zijn dicht en er is een tekort aan melk, medicamenten en verzorgingsproducten, zegt het Rode Kruis.

Italië heeft al zijn burgers in Syrië opgeroepen het land te verlaten. Nu er ook wordt gevochten in de grote steden Aleppo en Damascus is de veiligheidssituatie verder achteruitgegaan, zeggen de Italianen. De Italiaanse ambassade in Damascus is al sinds maart gesloten.

Grensovergang

In Damascus heeft het regeringsleger zwaar geschut en gevechtshelikopters ingezet tegen opstandelingen in drie wijken. In Aleppo, de grootste stad van het land, lijken de opstandelingen terrein te winnen.

Volgens een Syrische mensenrechtenorganisatie hebben strijders van het Vrije Syrische Leger een derde grensovergang met Turkije veroverd. Aan de grens met Irak zou het regeringsleger twee grensposten weer hebben ingenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl