NOS NieuwsAangepast

Doden door extreme regen China

Slecht weer in China heeft aan zeker 37 mensen het leven gekost. Grote delen van het land kampen met zeer zware regenval.

Vooral in het noorden en in het zuidwesten zijn grote hoeveelheden water gevallen.

In de hoofdstad Peking heeft het in meer dan zestig jaar niet zoveel geregend. Er vielen slachtoffers doordat straten onder water liepen en doordat de wind bomen ontwortelde en daken van huizen blies.

Bliksem

In Peking vielen tien doden. Twee mensen kwamen om door ingestorte daken, één werd door de bliksem geraakt en een vierde werd geëlektrocuteerd door een omgevallen hoogspanningskabel, toen hij zijn buren probeerde te redden. Eén man verdronk in zijn auto toen die vol water liep.

Op het vliegveld van Peking zijn meer dan 200 binnenlandse en veertien internationale vluchten geschrapt. Veel vluchten zijn vertraagd. Zo'n 80.000 mensen zijn op het vliegveld gestrand.

Aardverschuivingen

In het westen van de provincie Sichuan vielen zes doden door aardverschuivingen. In de provincie Shanxi kwamen vier mensen om toen hun truck werd meegesleurd door een rivier die buiten zijn oevers was getreden. Zo'n 600 meter van een snelweg werd weggespoeld.

Het zuiden van China kampt intussen met een hittegolf, met temperaturen rond de 37 graden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl