NOS WielrennenAangepast

"Hier droomde ik al van als kind"

Met een gebalde vuist reed Bradley Wiggins over de finish in Chartres na zijn imponerende tijdrit.

De Engelsman besefte dat de eindzege in de Ronde van Frankrijk hem niet meer kan ontgaan.

"Vanaf het moment dat ik als kind begon met fietsen, ging het hier om. Iedereen droomt van het winnen van de Tour de France. Alles zat in dat gebaar toen ik over de finish kwam", aldus Wiggins.

"Ik dacht op het laatst aan van alles. Aan de momenten toen ik met fietsen begon, aan mijn opa die twee jaar geleden overleed en aan mijn familie. Voor hen heb ik het allemaal gedaan. Het was een ongelooflijk gevoel, waardoor ik harder en harder ging rijden."

"Groter dan dit wordt het niet"

"Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Woorden schieten tekort om uit te leggen hoe ik me nu voel", aldus de 32-jarige Wiggins.

De Engelsman gaf zijn eindoverwinning in de Tour kleur door met overmacht ook de tweede tijdrit te winnen. "Hier ben ik het beste in, tijdrijden. Het was een geweldig parcours en ik wilde de klus in stijl afmaken. Dit is de Tour, man. Groter dan dit wordt het niet."

Ook Chris Froome, die in de bergritten sterker oogde dan zijn kopman Wiggins, was tevreden. "Bradley liet zien dat hij de sterkste is. Ik ben heel blij. Dat ik als tweede eindig, is een bonus", lachte de in Kenia geboren Froome.

Van den Broeck opgelucht

Jurgen van den Broeck verdedigde in de tijdrit met succes zijn vierde plek in het klassement. "Na al die maanden werk en tegenslag van vorig jaar (toen viel hij geblesseerd uit), is dit een opluchting", lachte de Belg.

"Het is wel jammer dat ik net naast het podium val, maar dit was wel het hoogst haalbare. Op de eerste rustdag zag het er niet zo goed uit na mijn pech in de rit naar La Planche des Belles Filles en mijn mindere tijdrit", analyseerde Van den Broeck zijn Tour-optreden.

"Je mag je hoofd echter nooit laten hangen. Zondagavond ga ik rustig naar huis en het vieren met mijn familie. Dat zal deugd doen na maanden van huis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl