Langeveld snakt naar einde Tour

Sebastian Langeveld snakt naar het einde van de Tour de France. De renner van Orica-GreenEdge heeft last van zijn rug en zit niet lekker op de fiets.

"Na mijn val in de Ronde van Vlaanderen kreeg ik tijdens de zware koersen soms last van de rechterkant van m'n rug. Dat straalt door naar mijn been. De laatste dagen was dat dus wel heel erg lastig fietsen", zei Langeveld na zijn tijdrit.

"Nog een dag, dan kan ik me goed laten nakijken en behandelen." Veel tijd om te herstellen heeft Langeveld niet, want komende zaterdag is de olympische race in Londen. "Door lichamelijk ongemak was het in de Tour lastig, maar ik ben zeker in vorm", klonk het strijdvaardig.

Kroon klaar met Tour

Naar alle waarschijnlijkheid rijdt Karsten Kroon voor de laatste keer naar Parijs. "Ik ben er wel klaar mee, het is mooi geweest", aldus Kroon, die nog wel een jaar door blijft fietsen. "Ik heb nog een contract voor een jaar en er moet natuurlijk wel brood op de plank komen."

In 2013 verschijnt Saxo Bank waarschijnlijk weer met de Spaanse klassementsrenner Alberto Contador aan de start. "Hij heeft dan acht jongens nodig die hem kunnen helpen de Tour te winnen. Ik denk niet dat ik daarvoor de aangewezen persoon ben", aldus Kroon, die in 2002 een etappe in de Tour won. "Ik heb veel mooie herinneringen aan de Tour, eentje daarvan is die van tien jaar terug."

Hoewel Kroon opgetogen vertelde een "leuke Tour" te hebben gehad, gaat hij de Franse wielerronde niet missen. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer slechte dan goede herinneringen aan de Tour heb. Het is voor 99 procent ellende, één procent is fantastisch. Maar het is het allemaal waard geweest, ik heb geen spijt dat ik vijf keer heb deelgenomen aan de Tour."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl