NOS NieuwsAangepast

Batman-première Parijs afgelast

De première van de nieuwe Batman-film die vanavond in Parijs zou worden gehouden, is afgelast vanwege de schietpartij in een bioscoop bij Denver.

De persconferentie die de acteurs vanmiddag zouden geven is ook niet doorgegaan. De interviews met hoofdrolspelers Christian Bale, Anne Hathaway en Morgan Freeman werden gecanceld.

De vertoning van 'The Dark Knight Rises' in de Nederlandse bioscopen gaat gewoon door, zegt Warner Bros Nederland. De filmmaatschappij is enorm geschrokken door de gebeurtenis in de bioscoop bij Denver en leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden. De film draait sinds vanmiddag in de Nederlandse bioscopen.

'Wachten af'

Pathé Nederland neemt geen veiligheidsmaatregelen in de bioscoopzalen. "We wachten het nieuws uit de Verenigde Staten af. Op dit moment weten we nog niet of de schietpartij iets met de film heeft te maken", zegt een woordvoerder.

Bij de schietpartij in een voorstad van Denver vielen twaalf doden. Tientallen bioscoopgangers raakten gewond. De vermoedelijke schutter is opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl