NOS NieuwsAangepast

130km-plan verbaast A2-gemeenten

De gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen zijn verbaasd over het plan van minister Schultz van Haegen om de snelheid op de A2 te verhogen naar 130 kilometer per uur.

De afgelopen dagen was er een discussie over de snelheidsbeperking tot 100 kilometer en de controle daarop. Vanaf komende maandag is er 24 uur per dag trajectcontrole.

Volgens het plan van Schultz mag er van zeven uur 's avonds tot zes uur 's ochtends 130 worden gereden. De Tweede Kamer moet zich er nog over uitspreken.

De A2 tussen Maarssen en Vinkeveen heeft aan beide kanten vijf rijstroken.

Motie

Wethouder Pieter de Groene van de gemeente Stichtse Vecht is niet blij met het plan van de minister. "De nacht is bedoeld voor rust. In het Ruhrgebied in Duitsland neemt men juist maatregelen om 's nachts langzamer te rijden, en dan komt de minister in Nederland ineens met een plan om harder te rijden."

De gemeente Stichtse Vecht legt zich niet zomaar neer bij het plan van Schultz. "De gemeenteraad heeft een motie aangenomen waarin staat dat de minister zich aan de afspraken moet houden die in het verleden zijn gemaakt."

Een paar jaar geleden werd met de gemeenten een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur afgesproken vanwege de milieu- en geluidsnormen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl