NOS NieuwsAangepast

Nederlanders Zanzibar komen terug

De vijf Nederlanders die het veerbootongeluk bij Zanzibar hebben overleefd, komen zo snel mogelijk terug naar Nederland. De ANWB bereidt hun terugreis voor.

De vijf zijn bij het ongeluk al hun spullen kwijtgeraakt. Zodra ze nieuwe reisdocumenten hebben, komen ze met het vliegtuig naar huis.

Gisteravond werden de Nederlanders op Zanzibar opgevangen. Omdat vanaf het eiland geen directe vluchten naar Nederland gaan, moeten zij terugreizen via Tanzania. De familie van een van de overlevenden weet niet waar de groep nu precies is.

Veel doden

De Nederlanders maakten een rondreis door Afrika. Ze waren al drie weken weg en zouden hun vakantie op Zanzibar, een populaire toeristenbestemming, afsluiten.

De veerboot was met bijna 290 mensen aan boord op weg van het vasteland van Tanzania naar Zanzibar toen hij in zwaar weer terechtkwam en zonk. Ongeveer de helft van de passagiers is gered.

Hulpverleners verwachten niet dat er nog meer mensen levend uit het water worden gehaald. Volgens de politie zijn tot nu toe 38 doden geborgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl