NOS NieuwsAangepast

Waalre zoekt alternatief raadhuis

De gemeente Waalre weet nog niet waar de 130 ambtenaren tijdelijk kunnen werken. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst voor het personeel op de gemeentewerf.

De gemeente heeft verschillende aanbiedingen gehad. Zo zou het klooster in Waalre werkruimte hebben aangeboden. Halverwege volgende week neemt de gemeente een besluit over de tijdelijke huisvesting.

Brandweerkazerne

De afdeling burgerzaken gaat in ieder geval vanaf morgen aan het werk in de brandweerkazerne. Daar kunnen inwoners van het dorp terecht om een nieuw paspoort of rijbewijs aan te vragen of om een geboorte door te geven. De gemeente is nog op zoek naar alternatieve trouwlocaties.

Veel ambtenaren zijn geschokt door de aanslag. "Vreselijk. Er gaat wel even iets door je heen als je het hoort." Een vrouw van de huishoudelijke dienst zei: "Ik heb gisteren de hele dag buikpijn gehad."

Ontploffingen

Burgemeester Henri de Wijkerslooth is gisteravond teruggekeerd van vakantie in Italië. Zijn huis wordt niet langer bewaakt. Volgens De Wijkerslooth was de aanslag niet tegen hem gericht, maar tegen de gemeente.

Het gemeentehuis werd in de nacht van dinsdag op woensdag door brand verwoest nadat twee auto's het gebouw waren binnengereden. Omwonenden zeggen dat ze ontploffingen hoorden. Vervolgens zagen ze dat het gemeentehuis in lichterlaaie stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl